Термодинамический подход к снижению загрязнения шахтными водами окружающей среды - Борисенко, Д.И.; Шмакова, Т.А. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2012)
В статті викладається ідея застосування термічних труб для охолодження шахтних вод.