Факторы, влияющие на устойчивость грунтовых реперов наблюдательных станций - Кулибаба, С.Б.; Рожко, М.Д. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2012)
Розглянуто фактори, що впливають на стійкість реперів натурних спостережних станцій при дослідженні процесу зрушення земної поверхні над гірничими виробками. Ґрунтуючись на результатах експерименту, описано вплив біотехнічного фактора на стійкість ґрунтових реперів.