Выявление зон метасоматоза геоэлектрическими методами в Кировоградском рудном районе центральной части Украинского щита - Николаев, И.Ю.; Шеремет, Е.М.; Калашник, А.А. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2012)
Наведено результати досліджень геоелектричними методами аудіомагнітотелуричного (АМТЗ) і магнітотелуричного зондування (МТЗ) Кіровоградського рудного району вхрест Кіровоградської глибинної зони розломів. Метасоматити, що вміщають уранове і золоте зруденіння, мають дуже складну конфігурацію. Виявлення зон метасоматозу можливо при наявності уранініту з асоціацією електропровідних мінералів: молібденіту, піриту, піротину, галеніту, магнетиту або золота з сульфідами. Проведені дослідження показали принципову можливість застосування геоелектричних методів для виявлення зон метасоматозу.