Взаимосвязь формирования отвала с развитием горных работ - Прокопенко, Е.В.; Борщевский, С.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2012)
У даній статті розглядається концепція взаємозв'язку формування відвалу з розвитком гірничих робіт. Прийнята схема складування порід у відвалі дозволяє визначати конкретну гірничопрохідницьку ділянку, з якої отриманий склад порід і характеристику складу порід цієї ділянки.