Обоснование предельного уровня износа резцового инструмента проходческого комбайна избирательного действия - Шабаев, О.Е. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2012)
Розроблено математичну модель для визначення допустимої величини зносу різального інструменту прохідницького комбайну за критерієм продуктивності. Встановлено, що для забезпечення обумовленої в технічних умовах теоретичної продуктивності прохідницького комбайну КПД, оснащеного різцями типу Р32-70, граничним рівнем зносу різального інструменту є значен-ня площадки затуплення порядку 25-35 мм².