Опережающая разработка защитных пластов для предотвращения выбросов песчаников при проведении подготовительных выработок - Канин, В.А.; Ходырев, Е.Д.; Галемский, П.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2012)
Наведені результати експериментальних досліджень впливу випереджальної розробки захисних пластів на газодинамічний стан викидонебезпечних пісковиків. Викладено науково обґрунтовані методичні положення з розрахунку і побудування зон захисту і підвищеного гірського тиску для запобігання викидам пісковиків при проведенні підготовчих виробок.