Особенности пространственного распределения тектонических напряжений и их связь с газодинамической активностью угольных пластов - Канин, В.А.; Тихолиз, А.М.; Довбнич, М.М. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2012)
Встановлено зв'язок певних складових поля напружень, обумовленого порушенням рівноважного стану Землі, з деформаційними процесами, що протікають в осадовій товщі та газодинамічною активністю вугільних пластів.