Геофизический прогноз тектонических нарушений угольного пласта в ближней к горной выработке зоне на основе суммирования сейсмотрасс общего пункта возбуждения или приема - Анциферов, А.В.; Сухинина, Е.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2013)
Показані недоліки способу загальної глибинної точки (ЗГТ) та переваги способу загального пункту збудження та прийому (ЗПЗ та ЗПП) в шахтній сейсморозвідці. Розроблено нове уявлення лінійного поздовжнього годографа ЗПЗ для цифрової обробки сейсмограм ЗПЗ.