Петрография гранитов и апогранитных пород массивов каменномогильского комплекса - Седова, Е.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2013)
У статті розглянуті: петрографія гранітів і апогранітних порід; жильних серій (кварцові порфіри, граніт-порфіри й онгоніти) і метасоматично змінених гранітів. Встановлені особливості внутрішньої речовинної будови масивів і закономірності локалізації в їхніх межах процесів альбітизації і фельдшпатизації гранітів.