Теоретические исследования влияния зон повышенного горного давления на информативные характеристики сейсмоакустических волновых полей - Педченко, М.А. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2013)
Предметом аналізу в роботі є можливість виявлення зон підвищеного гірського тиску засобами шахтної сейсморозвідки. Описані закономірності зміни інформативних параметрів сейсмічних хвильових полів при наявності аномалій.