Архітектура інтелектуальної системи інформаційного пошуку в мережі Інтернет - Досин, Д.Г.; Ковалевич, В.М. (Штучний інтелект, 2012)
У даній статті розглядається метод оцінки функції корисності природомовного тексту на основі його модельного представлення у формі повідомлення. Проведено аналіз стану досліджень та розробок у галузі інтелектуальних пошукових систем. Розроблено архітектуру інтелектуальної системи інформаційного пошуку в мережі Інтернет, яка функціонує як інтелектуальний агент.