Забезпечення групової анонімності в мікрофайлі з нечіткими даними - Чертов, О.Р.; Тавров, Д.Ю. (Штучний інтелект, 2012)
У статті пропонується спосіб використання нечіткої інформації в даних мікрофайла перепису населення для забезпечення їхньої групової анонімності. Розглядається метод підрахунку міри належності кожного статистичного запису множині записів, розподіл яких потрібно анонімізувати. Підхід ілюструється за допомогою розв’язання задачі групової анонімності на базі реальних даних.