Математичне моделювання процесів, розривних на лініях триангуляції - Литвин, О.М.; Першина, Ю.І. (Штучний інтелект, 2012)
У статті побудована математична модель розривного процесу, що описується функцією двох змінних, у вигляді розривного інтерполяційного лінійного сплайна. Причому функція має можливі розриви на лініях триангуляції довільними трикутниками. Побудовані розривні конструкції включають в себе, як частинний випадок, класичні неперервні сплайни.