Исследование деформирования пород кровли выемочных выработок - Халимендик, Ю.М.; Бруй, А.В.; Барышников, А.С. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2013)
Розглянуто методики спостережень за деформаціями покрівлі виробок. Запропоновано спільне використання геометричного нівелювання та спостережень за зміщеннями глибинних реперів. Наведено результати маркшейдерських вимірів у гірничих виробках. Встановлені закономірності деформації покрівлі виробок, що дозволяють обґрунтовувати величину податливості відпорного кріплення.