Оценка свойств техногенных коллекторов метана с учетом главных составляющих деформаций горного массива в зоне полных сдвижений - Кулибаба, С.Б.; Ходырев, Е.Д. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2013)
На підставі аналізу експериментальних даних отримана попередня оцінка співвідношення горизонтальних і вертикальних відносних деформацій гірських порід у зоні повних зрушень підроблюваного масиву, що дозволяє прогнозувати просторові характеристики неоднорідних техногенних газових колекторів.