О возможности оперативной оценки состояния анкерного крепления и кровли подземных горных выработок акустическими методами - Вознесенский, А.С.; Куткин, Я.О.; Красилов, М.Н.; Устинов, К.Б. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2013)
Обговорюється можливість визначення ресурсу залишкової міцності анкерного кріплення за величиною його механічної добротності, що визначається експериментально. Розглядається відповідна методика на прикладі встановлення в лабораторному експерименті залежності між добротністю і ресурсом залишкової міцності.