Технологические аспекты физики горных процессов - Гринев, В.Г.; Деуленко, А.И.; Николаев, П.П.; Череповский, П.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2013)
Технологічні аспекти фізики гірничих процесів були показані на прикладах досліджень процесу газовиділення при очисній виїмці вугілля і вивчення раціональної експлуатації гірничо-шахтного устаткування. Такий підхід забезпечує безпечну і ефективну розробку вуглегазових родовищ.