Особенности формирования техногенных коллекторов при отработке угольных пластов в условиях ЦРД - Дрибан, В.А.; Грищенков, Н.Н.; Ходырев, Е.Д.; Дуброва, Н.А (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2013)
Встановлено, що в умовах Центрального району Донбасу довгострокова багатократна підробка призводить до утворення у масиві гірських порід квазірегулярної мережі вертикально орієнтованих техногенних колекторів, що у багато разів збільшує фільтраційні властивості вміщувальних гірських порід.