О трансформации напряженно-деформированного состояния горного массива под влиянием затопления каменноугольных шахт - Мохов, А.В. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2013)
Наведено результати досліджень впливу умов затоплення вугільних шахт на структуру та напружено-деформормований стан порідного масиву, розповсюдження шахтових вод та випадки катастрофічного прориву води. Виявлено недоліки і визначено можливі напрямки подальшого дослідження.