Исследование механизма формирования эрозионных деформаций лессовых пород - Садовенко, И.А.; Деревягина, Н.И. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2013)
На підставі експериментальних досліджень оцінено зміни, що відбуваються в лесових породах при їх насиченні і фільтрації ґрунтового потоку. Виявлено стадії розвитку ерозійних розмивів.