Особенности мониторинга геологической среды в регионах с масштабной добычей полезных ископаемых - Емец, Н.А.; Романенко, И.И. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2013)
Дано оцінку екологічної ситуації в регіонах з масштабним видобуванням корисних копалин. Зазначено особливості формування таких регіонів. Сформульовано основні принципи організації екологічного моніторингу на території гірничодобувних підприємств.