Тектоно-магматические системы южной части Восточноевропейской платформы - Свешников, К.И. (Наукові праці УкрНДМІ НАН України, 2013)
Тектоно-магматичні системи (ТМС) – набори магматичних тіл, розподілені на певній території і сполучені між собою просторовою повторюваністю. ТМС охоплюють дуже великі проміжки часу і коррелються з глибинними геофізичними неоднородностямі. На прикладі південної частини ВЕП показано особливості раннедокембрійських ТМС.