Понорницький край Чернігівщини на початку німецької окупації (за щоденником Дмитра Захаровича Браженка) - Еткіна, І. (Сiверянський лiтопис, 2013)
У даній публікації вперше оприлюднений уривок щоденника сільського вчителя с. Авдіївки Чернігівської області Д.З. Браженка часів Другої світової війни. В передмові матеріали даного уривку зіставлено з іншими джерелами та даними наукової літератури.