Стародубщина другої половини XVII – XVIII ст. на сторінках журналу «Киевская старина» - Лаєвський, А. (Сiверянський лiтопис, 2013)
У статті проаналізовано близько 40 публікацій у журналі «Киевская старина», присвячених історії Стародубського полку, які містять важливі відомості щодо суспільно-політичного та економічного життя Стародубщини, історії козацько-старшинських родів, розвитку культури регіону в період Гетьманщини.