М.О. Лавровський (1825-1859) про русько-візантійські угоди Х ст. - Домановська, М. (Сiверянський лiтопис, 2013)
У статті здійснено спробу історіографічного аналізу праці професора Харківського університету М. О. Лавровського «О византийском элементе в языке договоров русских с греками» (1853), що передбачає оцінку внеску науковця в дослідження русько-візантійських угод Х ст.