Вплив природоохоронних витрат на кінцеву глибину кар’єру - Просандєєв, М.І. (Екологія і природокористування, 2010)
З урахуванням витрат на видобуток порід, втрат та разубоження корисної копалини при відкритому і підземному способах розробки, на основі граничного коефіцієнту розкриву встановлено вплив природоохоронних витрат на кінцеву глибину кар'єру.