Фантомно-болевой синдром – реальная проблема, стоящая перед человеком с ампутированной конечностью - Ершова, И.Б.; Иванов, А.С.; Шалимов, С.А.; Прихода, Д.В.; Устиченко, Е.П.; Молодых, Д.А.; Уткин, Д.О. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
В статті викладено основні механізми патогенезу формування фантомного болю, розкрито основні теорії її формування, а також методи корекції та реабілітації пацієнтів. Розроблені способи попередження даного ускладнення.