Особенности паттерна текущей ЭЭГ у здоровых детей и детей с нарушением психического развития - Залата, О.А.; Зинченко, С.А.; Трибрат, А.Г.; Евстафьева, Е.В.; Хрипунова, Л.Д. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Були вивчені патерни поточної ЕЕГ у здорових дітей і дітей з порушеннями психічного розвитку 10-16 років при проведенні ЕЕГ проб. Встановлено атипове реагування біоелектричної активності мозку на когнітивне навантаження і значні переважання парадоксального патерну ЕЕГ у дітей з порушеннями психічного розвитку.