Травматическая болезнь при повреждениях таза глазами клинициста - Климовицкий, В.Г.; Калинкин, О.Г.; Лобанов, Г.В.; Гридасова, Е.И.; Калинкин, А.О. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Викладено концепцію травматичної хвороби у потерпілих з тяжкою травмою таза, яка доповнена уявленнями про імунний дистресс-синдром. Концепція дозволяє об’єднати зусилля вузьких фахівців, що приймають участь у лікуванні хворих із поєднаною травмою таза на адекватне використання їхніх професійних знань і навичок для успішного лікування і попередження ускладнень ТХ.