Літогеохімічна концепція поводження з відходами збагачення руд - Сметана, О.М.; Сметана, Н.А. (Екологія і природокористування, 2011)
Розглянуто формування концепції поводження з відходами збагачення руд. яка забезпечена управлінням літогеохімічними потоками. Запропонована технологія складування відходів збагачення з системою послідовного покартового одноярусного намиву хвостів за умов одночасної переробки відходів збагачення та рекультивації хвостосховищ.