Сталий розвиток та досвід його обґрунтування Інститутом проблем природокористування та екології НАН України (до 20-річчя заснування інституту) - Шапар, А.Г. (Екологія і природокористування, 2012)
У статті йдеться мова про діяльність інституту з розробки методологій сталого розвитку і систем комплексного екологічного моніторингу гірничопромислових регіонів.