Проблеми запровадження засад сталого розвитку в Україні - Шапар, А.Г.; Ємець, М.А.; Буркинський, Б.В.; Харічков, С.К.; Руденко, Л.Г.; Лісовський, С.А.; Черінько П.М. (Екологія і природокористування, 2013)
Наведено аналіз національних дій, спрямованих на формування моделі переходу України до сталого розвитку. Визначено основні проблеми впровадження принципів сталого розвитку. Сформульовано принципові засади Національної стратегії сталого розвитку України, основні напрямки правового та організаційного забезпечення її розробки та реалізації.