Сталий розвиток Карпатського регіону в контексті євроінтеграційної політики України - Химинець, В.В. (Екологія і природокористування, 2013)
Здійснено аналіз еколого-економічних проблем Карпатського регіону. Розглянуто основні еколого-економічні та інституційні механізми реалізації концепції сталого розвитку Карпатського регіону в контексті євроінтеграційної політики України. В статті проаналізовано сучасний стан співпраці між Україною та країнами Європейського союзу в рамках створеного ними Карпатського Єврорегіону, визначено проблеми, що заважають успішній євроінтеграції України та вказано на перспективу.