Недолугість, бездушність чи непорозуміння визначають долю Дніпра? - Шапар, А.Г.; Скрипник, О.О. (Екологія і природокористування, 2013)
Огляд основних етапів оцінки стану та прогнозу розвитку екосистем басейну р. Дніпро, територія якого є визначальною для долі українського народу, та загальної дискусії навколо цієї важливої теми.