Дніпро. Час замислитися про майбутнє - Ангурець, О.В. (Екологія і природокористування, 2013)
Зроблено огляд ситуації, пов’язаної з сучасним станом р. Дніпро та її басейну. Окреслено головні проблеми функціонування ріки. Викладено позицію громадських та наукових кіл до визначеної проблематики. Зазначено недоліки державного управління і контролю в галузі використання та охорони водних ресурсів. Розглянуто перспективи розкриття рекреаційного та туристичного потенціалу р. Дніпро.