Образование окислительно модифицированных белков в сыворотке крови и степень их фрагментации при урогенитальном хламидиозе и в условиях инициации окислительных реакций in vitro - Кондакова, А.К. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
В сироватці крові хворих на урогенітальний хламідіоз та практично здорових донорів взначали рівень окисно модифікованих білків. Встановлено, що при хламідіозі рівень окисних білків в сироватці значно підвищено. Після інкубації в середовище Фентона, що генерує активні форми кисню, відмічено незначне підвищення утворення окисно модифікованих білків в сироватці крові хворих.