Моніторингові дослідження та аналіз забруднення ґрунту в районі бойових стартових позицій балістичних ракет - Шаравара, В.В.; Мовчан, Я.І. (Екологічна безпека та природокористування, 2013)
Представлено результати експериментальної та аналітичної оцінки забруднення ґрунту на основі екологічного обстеження території колишньої бойової стартової позиції балістичних ракет Р-12У. Показана динаміка розповсюдження забруднювачів у ґрунтовому горизонті і проаналізовані причини виникнення негативних наслідків.