Технологія захисту ґрунтів від негативного впливу автомобільного транспорту - Клименко, В.І. (Екологічна безпека та природокористування, 2013)
Запропонована технологія дозволяє здійснювати оцінювання техногенного впливу геохімічного забруднення ґрунтів на дослідній території вздовж автомобільних доріг та створювати картографічні матеріали на основі використання космічних знімків високої роздільної здатності.