Оцінювання характеристик зелених насаджень з використанням засобів дистанційного зондування Землі - Попов, М.О.; Семко, І.Д. (Екологічна безпека та природокористування, 2013)
Запропоновано методику оцінювання характеристик зелених насаджень в умовах міських агломерацій і урбанізованих територій на основі даних ДЗЗ, а саме, лідарних даних та матеріалів багатоспектрального космічного знімання високої просторової розрізненності. Описано схему оброблення даних при дистанційному оцінюванні кількісно-якісних характеристик зелених насаджень, наводяться результати її застосування на полігоні міста Черкаси.