Формування контрольного середовища до вимог управління машинобудівним підприємством - Чорний, О.О. (Рада по вивченню продуктивних сил України НАН України, 2009)
Усунено наявну теоретичну прогалину відносно адаптації факторів формування контрольного середовища до вимог управління машинобудівним підприємством. Визначено середовища системи внутрішнього економічного контролю. Окреслено фактори формування, відповідність контрольного середовища вимогам управління; виокремлення передумов удосконалення системи контролю.