Чернігівські ліберали та центральні структури партії Народної свободи (жовтень 1905-лютий 1917 рр.): від взаємодії до конфлікту - Іваницька, С. (Сiверянський лiтопис, 2013)
У статті висвітлюються відносини лідерів та активістів Чернігівської губернської організації та Центрального комітету конституційно-демократичної партії (партії Народної свободи) в добу Першої російської революції 1905-1907 рр., постреволюційний період та лютневі дні 1917 року. Розглядається участь чернігівських лібералів у нарадах, конференціях та з’їздах КДП. Джерелами дослідження послугували фонди Державного архіву Російської Федерації, публіцистика, мемуари, листування.