Д. Л. Мордовець: публіцистична діяльність - Музика, Ю. (Сiверянський лiтопис, 2013)
Данило Лукич Мордовець (1830-1905) – письменник, історик, публіцист, етнограф, популяризатор і діяльний пропагандист української культури та української мови в Росії.