«Мазепіана» «Малоросійського приказу» РДАДА за найсучаснішим описом - о. Мицик, Ю. (Сiверянський лiтопис, 2013)
Нещодавно світ побачила фундаментальна праця «Малороссийский приказ. Описи фонда № 229 Российского государственного архива древних актов». – М., «Древнехранилище», 2012.– 493 стор. Її підготував колектив дослідників на чолі з д. і. н., проф. Петербурзького держуніверситету, керівником Центру з вивчення історії України відомим істориком-україністом Тетяною Таїровою-Яковлевою (В. В. Мущинська, Є. А. Андреєва, Р. Загора, В. К. Савченко).