ХІІ Міжнародна студентська наукова археологічна конференція «Середньовічні старожитності Центрально-Східної Європи» - Чугаєва, І. (Сiверянський лiтопис, 2013)
12–14 квітня 2013 р. в Інституті історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка відбулася ХІІ Міжнародна студентська наукова археологічна конференція «Середньовічні старожитності Центрально-Східної Європи», яка вже стала науковою традицією. Її організаторами в черговий раз виступили Інститут історії, етнології та правознавства імені О. М. Лазаревського і Центр археології та стародавньої історії Північного Лівобережжя Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка, а також Інститут археології НАН України.