Метод бінаризації металографічних зображень з оптимальним порогом - Журавель, І.М. (Штучний інтелект, 2012)
У статті запропоновано метод бінаризації напівтонових зображень з використанням оптимального порогу на основі застосування кореляційної функції. За ефективністю метод не поступається відомим методам глобальної бінаризації, зокрема, методу Отсу.