Ідентифікація зображень методом елементних порівнянь - Лернатович, Д.О.; Кондратенко, Ю.П. (Штучний інтелект, 2012)
У статті описаний метод «елементних порівнянь», що застосовується для задач ідентифікації зображень за їх унікальними особливостями. Суть методу полягає у виділенні множини бінарних ключів зображення та в їх порівнянні з відповідними ключами еталонних зображень. Метод може застосовуватись для різних прикладних задач, наприклад, для розпізнавання графічних символів, райдужки ока та ін. Перевагами даного методу є простота схемотехнічної реалізації, підвищена швидкодія та точність ідентифікації. Наведені результати застосування методу елементних порівнянь для розпізнавання відбитків пальців, що підтверджують його працездатність та ефективність.