Содержание субпопуляций антигенов СD16+, СD25+, СD95+ лимфоцитов в периферической крови больных злокачественными эпителиальными опухолями век - Сафроненкова, И.А.; Елагина, В.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У 165 хворих на злоякісні епітеліальні пухлини повік (ЗЄП) повік і у 28 умовно здорових осіб вивчено рівень експресії антигенів субпопуляцій СD16+, СD25+, СD95+ лімфоцитів за допомогою однойменних моноклональних антитіл. Встановлено достовірне підвищення рівня експресії антигена СD25+ і СD95+, і зниження експресії антигена СD16+ при рецидивах ЗЄП у порівнянні з нормою та безрецидивним перебігом пухлинного процесу. Це свідчить про зниження протипухлинного імунітету та придбанні здатності імунної системи до стимуляції росту пухлинних клітин.