Контроль стану стиків складеного статора потужного гідрогенератора двоканальним ємнісним сенсором - Левицький, А.С. (Гідроенергетика України, 2011)
Запропоновано двоканальний ємнісний сенсор для контролю стану стиків секторів складеного статора потужного гідрогенератора. Наведено аналітичні вирази для вимірювальних характеристик каналу лінійних переміщень та каналу кута перекосу. Проаналізовано похибки вимірювання каналів. Описана методика розрахунку середнього зазору в стику за виміряними даними каналів сенсора.