Малі ГЕС в локальних електричних системах з розосередженим генеруванням - Ковальчук, О.А.; Нікіторович, О.В.; Лежнюк, П.Д.; Кулик, В.В. (Гідроенергетика України, 2011)
Робота присвячена аналізу впливу малих ГЕС, розміщених в розподільних електричних мережах, на їх режими. Запропоновано метод оптимального розподілу навантаження між розосередженими джерелами електроенергії в локальній енергосистемі. Показано вплив розосередженого генерування в електричних мережах на втрати потужності та електроенергії в них