Названо 500 найкращих ВНЗ у світі (Гідроенергетика України, 2011)
У новому ТОП-500, який дев'ятий рік поспіль складає Інститут вищої освіти Шанхайського університету Цзяо Тун, українським вишам не знайшлося місця. Щорічно інститут вираховує так званий Академічний рейтинг університетів світу (Academic Ranking of World Universities (ARWU). І саме цей рейтинг, більш відомий як "шанхайський" є одним, найавторитетніших у світі.